Transportmidler, trafik, Udviklingen af stadig mere sofistikerede og hurtige transportmidler er et væsentligt led i menneskets historie. “Den, der ager med stude, kommer også med”, hedder et ordsprog, men det er et spørgsmål, om det er rigtigt længere. Man kan drømme sig tilbage i tiden eller til fjerne, primitive kulturer, sidde på kamel- eller hesteryg, i en romantisk, men umagelig diligence eller sågar bruge “apostlenes heste”, dvs. benene. Men Shinkansen, det japanske supertog, lynhurtige færger og fly, vældig containertransport, bilernes lysende bånd er vel kommet for at blive – eller blive yderligere udviklet.

I trafikken bruges en række symbolske trafiklys, heller, skilte, (tude)horn, milepæle (-sten) osv. Trafiklys har farver (grøn, gul, rød) som markører. På skilte, fx vejskilte, anvendes letgenkendelige og oversættelige symboler, fx pile som retningsangivelse. En helle må man ikke støde ind i, for der er der helle, tabu. En milepæl er også blevet et udtryk for noget skelsættende.

Se også maskiner og vej.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig