Koral, forbindes med helbredelse, frugtbarhed, lang levetid, afværgelse af ondt. Koraller kan bruges som smykker og amuletter. De er havets “træer” eller “blodårer”; koralrevenes rigdom af liv fascinerer forskere, fritidsdykkere, digtere og drømmere; de udgør en slags fantasibillede af en underverden, der både minder om og adskiller sig fra vores liv på jorden; korallernes aflejringer er også en art livløse og lydløse nekropoler.

I græsk mytologi gror den røde koral frem af Medusas blod, efter at Perseus har hugget hendes hoved af. På malerier fra 1400-1500-tallet ses Jesusbarnet med en koralhalskæde.

To danske forfattere, der dyrker det romantiske og eksotiske, oplevelser at blive “høje” af, Troels Kløvedal og Ib Michael, skildrer ofte dykkerlivets fantastiske verden, hos Michael som et genkommende symbol, der også rummer forliset og døden, en krigsflyver på havets bund.

Se også muslingeskal, konkylie og hav.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig